Σάββατο 24 Απριλίου 2010

ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΤΖΙΝ !!!!

Όχι δεν τη διοργανώνουμε εμείς… γιατί εμείς δεν κάνουμε διακρίσεις στα ρούχα, αλλά η γνωστή εταιρεία και μία από τις αγαπημένες μου, Pepe Jeans !!!

Το μάθαμε λίγο αργά για αυτό και δεν έχετε πολύ χρόνο, μέχρι τις 30 Απριλίου μπορείτε να πάτε σε ένα οποιοδήποτε κατάστημα Pepe, στην Θεσσαλονίκη από όσο γνωρίζω έχει μόνο στο Cosmos, να δώσετε κάποιο παλιό σας τζιν και να το αντικαταστήσετε με ένα καινούριο jean Pepe, κερδίζοντας μέχρι και 40€!

Όπως σχεδόν πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις τα παλιά σας τζιν θα δοθούν σε μη κυβερνητικές οργανώσεις που προσφέρουν βοήθεια σε ανθρώπους που την έχουν ανάγκη.

Ψώνια, ωραία τζιν, χαμηλές τιμές, φεύγει ένα κομμάτι που δεν φοράω πια από την ντουλάπα μου και καλή πράξη… όλα σε ένα, τι πιο ιδανικό;;;;

Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Η ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ MAXI!!! ΤΟΛΜΗΣΤΕ ΤΟ

Ένα από τα must αυτής της σαιζόν (Άνοιξη- Καλοκαίρι 2010) είναι το maxi φόρεμα σε διάφορες εκδοχές (εμπριμέ, navy, πολύχρωμα, με διχρωμίες). Και εάν έχετε ενδοιασμούς εάν ταιριάζει σε εσάς… καλά κάνετε. Πρόσφατα είδα ένα μακρύ πράσινο φόρεμα σε ένα μαγαζί και το δοκίμασα αν και είχα ενδοιασμούς ( δεν είμαι και το πρώτο μπόι, έχω και 2-3 παραπανίσια κιλά). Το φόρεσα που λέτε και μου άρεσε, μου άρεσε πολύ αλλά δεν το πήρα, γιατί νόμιζα ότι θα άρεσε μόνο σε έμενα και ότι τα μακριά φορέματα είναι για πιο ψηλές κοπέλες. Ακόμα και όταν τελικά πήρα την απόφαση και το αγόρασα δεν ήμουν σίγουρη αν θα το φορέσω. Αλλά τώρα πλέον είμαι σίγουρη ότι θα το βάλω γιατί τα ρούχα δείχνουν ωραία αν τα φοράς σωστά. 

Γενικότερα τα μακριά φορέματα ταιριάζουν πολύ με πλατφόρμες, αλλά εμένα μου αρέσουν και με σανδάλια για λίγο πιο μποέμ στυλ, αν είναι και από πιο ανάλαφρο υλικό φοριέται ωραιότατα σε συνδυασμό με ένα φουλάρι. Μεγάλες τσάντες και γυαλιά είναι τα πιο απαραίτητα αξεσουάρ για ένα maxi φόρεμα. Εάν το φόρεμα είναι εμπριμέ αποφύγετε τα πολλά και χρωματιστά αξεσουάρ. Για γυναίκες με παραπανίσια κιλά, ιδανικό maxi φόρεμα είναι αυτό με τη ραφή κάτω από το στήθος και λαιμόκοψη V.

Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη εάν αγοράσετε ένα μακρύ φόρεμα είναι να έχει το κατάλληλο ύψος. Για τις ψηλές και λίγο πιο μακρύ να είναι θα δείχνει ωραίο. Για τις πιο κοντές επειδή δύσκολα θα βρείτε maxi φόρεμα να είναι στα μέτρα σας μπορείτε να πάρετε ένα που να κονταίνει και να το φτάσετε στο μήκος του αστραγάλου σας.

Τολμήστε το !!!!

Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

ΤΙ ΝΑ ΒΑΛΩ ΣΤΗΝ ΟΡΚΟΜΩΣΙΑ;;;;

-Πότε; Σε μία εβδομάδα; Βρήκες τι θα βάλεις; Όχι; Πότε θα προλάβεις;

Κορίτσια και αγόρια γιατί τόσος ντόρος με το τι θα φορέσετε στην ορκωμοσία σας; Πραγματικά δεν μπορώ να το καταλάβω.


Εντάξει είπα και εγώ να πάω να πάρω ένα φορεματάκι, ευκαιρία είναι για shopping αλλά μόλις τους έλεγα ότι ήθελα κάτι να μπορώ να το φορέσω με flat όλοι με κοιτούσαν περίεργα!!!

-Δεν θα βάλεις τακούνι στην ορκωμοσία σου; Ούτε καν για εκείνη την ώρα της τελετής;


Ε ναι, δεν θα βάλω, αρχικά γιατί με τα flat είμαι πιο άνετη και δεν πρόκειται να αρχίσουν να με πονάν τα πόδια, αφού στο Τ.Ε.Ι πριν την τελετή έχεις να κάνεις γραφειοκρατικές διαδρομές και κατά δεύτερον δεν θα βάλω γιατί όλοι με κοιτάνε έκπληκτοι όταν τους το λέω και μου λένε να βάλω και εγώ επειδή είμαι αντιδραστική ακόμα και αν το σκεφτόμουν τώρα είμαι σίγουρη.


Τέλος πάντων το θέμα το δικό μου είναι όχι τα τακούνια, αλλά το γεγονός ότι έρχονται κυρίως οι κοπέλες ντυμένες σαν νύφες!!! Νοέμβριο μήνα είδα μία κοπέλα στην ορκωμοσία που πήγα, ντυμένη με ένα καλοκαιρινό φόρεμα να κάθεται έξω χωρίς μπουφάν και εγώ φορούσα παλτό και ζακέτα!!! Άλλο το να θες να είσαι όμορφα ντυμένος, εγώ κάθε μέρα της ζωής μου όμορφα θέλω να ντύνομαι και άλλο η υπερβολή. Να μην σχολιάσω όλο το πανηγύρι κατά την τελετή. Ειδικά στα Τ.Ε.Ι. μικρός χώρος με λίγες καρέκλες άμα βρέχει στάζει μέσα, άμα έχει βρέξει πολύ τις προηγούμενες μέρες έχει πλημυρίσει κιόλας, παντού φωτογράφοι συγγενείς να φωνάζουν να μην κάθονται στο διάδρομο.


Ιδανικό ντύσιμο για ορκωμοσία :

1) Τζιν με γόβες ή φλατ και ένα T-shirt
2) Ένα φόρεμα που θα είστε σίγουρες ότι θα το βάλετε και σε άλλες περιπτώσεις

Για άνδρες :

Τζιν με πουκάμισό και ένα γιλέκο είναι ότι πρέπει!

Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

To 1o swishing party είναι γεγονός!!

Το 1ο swishing party στην Θεσσαλονίκη έγινε χθες με μεγάλη επιτυχία, ελπίζουμε να μείνατε ευχαριστημένοι απο την διοργάνωση και τα καινούρια σας ρούχα!
Ευχαριστούμε πολύ όλους όσους συμμετείχαν, και όσους βοηθησαν στο παρτυ, καθώς και τα ΜΜΕ που το πρόβαλαν.


Παρακαλούμε όσους έχουν φωτογραφίες απο την εκδήλωση αν θέλουν να τις στείλουν στο restyle.team@hotmail.com.
Επίσης μπορείτε να μας στείλτετε e-mail για οποιαδήποτε πληροφορία ή σχόλιο έχετε, θα χαρούμε να ακούσουμε την άποψη σας ώστε να κάνουμε το swishing party ακόμα καλύτερο!


Σύντομα θα έχουμε φωτογραφίες απο το 1ο πάρτυ!

-----------------------------
Δείτε παρακάτω άρθρα για το 1ο παρτυ:

Μετά!
styleenmiopinion.blogspot.com - SWISHING PARTY

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - Πάρτι «ανακύκλωσης» ρούχων

tvxs - Τέρμα το shopping! Ώρα για swishing!

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ - Ανταλλαγή ρούχων vs κρίση

Πριν:
espresso - To know us better με ανταλλαγή ρούχων

apn - Ανταλλαγή…ρούχων στη Θεσσαλονίκη από την ομάδα Restyle Team

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ - Πάρτι για ανταλλαγή ρούχων και αξεσουάρ
 

ert.gr - Ανανεώστε το στυλ σας… τσάμπα

madata.gr - Swishing party και Swinging: Ανταλλαγή ρούχων

Sarotiko - Swishing Party στην Θεσσαλονίκη Ανταλλαγή ρούχων

shootandgoal.com - Swishing party και Swinging: Ανταλλαγή ρούχων και συντρόφων!

ert3.gr - Ανανεώστε την γκαρνταρόμπα σας πηγαίνοντας σε ...ένα πάρτι

news24gr - Swishing Party στην Θεσσαλονίκη

inout.gr - Μην τα πετάξετε, ανταλλάξτε τα!

 
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ+13 - Swishing η νέα μόδα «καταπολέμησης» του ….shoppingΕΞΠΡΕΣ - Θεσσαλονίκη: Απαλλαγείτε από τα παλιά σας ρούχα και αποκτήστε νέα πηγαίνοντας σε ...ένα πάρτι
 

sohosfm.gr Swishing Party στην Θεσσαλονίκηculture.ana-mpa.gr - Απαλλαγείτε από τα παλιά σας ρούχα και αποκτήστε νέα πηγαίνοντας σε ...ένα πάρτι

ipolistonkosmo - 1st Swishing Party

Καθημερινή - Πάρτι ανακύκλωσης ρούχων

Μακεδονία - Μην τα πετάξετε, ανταλλάξτε τα! Ανανεώστε οικονομικά την γκαρνταρόμπα σας σε swishing party.

 

Σάββατο 17 Απριλίου 2010

1st SWISHING PARTY ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ!!!

Η μεγάλη μέρα του πρώτου Swishing Party στη Θεσσαλονίκη σχεδόν έφτασε. Σας περιμένουμε όλους αύριο Κυριακή 18 Απριλίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων Β. Γεωργίου 1 (περιοχή ευζώνων). Θέλουμε να είστε εφοδιασμένοι με πολλά ρούχα και αξεσουάρ (σε καλή κατάσταση αλλιώς δεν θα γίνονται δεκτά) και με πολύ κέφι γιατί στην τελική ένα πάρτι είναι!!!!


Υπενθυμίζουμε ότι 12.00-12.30 θα γίνει η συλλογή των ρούχων και από τις 12.30 και έπειτα θα ξεκινήσει η ανταλλαγή. Σε αυτό το χρονικό διάστημα αναμονής θα μπορέσετε νε πιέτε καφέ ή χυμούς και αναψυκτικά (δωρεάν) και να ρίξετε μια ματιά στα ρούχα που υπάρχουν.

Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

GREY… THE NEW BLACK!!!

Έφυγαν οι εποχές που το γκρι ήταν ένα βαρετό χρώμα που φοριόταν κυρίως από μεγαλύτερες ηλικίες. Τώρα πλέον είναι το νέο μαύρο. Λίγο το ότι έπαιξε τα τελευταία χρόνια πολύ στις πασαρέλες, λίγο το Grey’s Anatomy, ήρθε και έδεσε!

Έχοντας τα ίδια πλεονεκτήματα με το μαύρο, δηλαδή πάει σχεδόν με όλα τα χρώματα (προσωπικά δεν θα το φορούσα μόνο με καφέ και μπεζ), είναι κλασικό και δεν πρόκειται ποτέ κανείς να σου πει «πάλι σαν τη μαύρη μαυρίλα ντύθηκες». Σίγουρα το μαύρο είναι η πιο διαχρονική αξία, αλλά καλό είναι που και που να αλλάζουμε τα δεδομένα μας.

Ιδανικοί συνδυασμοί είναι το γκρι με το ροζ και το γαλάζιο, αλλά εμένα μου αρέσει πάρα πολύ και με πράσινο. Ιδανικό χρώμα για ταγιέρ και φορέματα για τη δουλειά, ιδανικό και για πιο extreme εμφανίσεις και συνδυασμούς για το βράδυ.

Από τη μεριά των αντρών τώρα το γκρι κοστούμι έχει γίνει το αγαπημένο χρώμα των σταρ.

Το γκρι κοστούμι συνδυάζεται άψογα με κάποιο πουκάμισο, είτε αυτό είναι λευκό ή γαλάζιο ή ανοιχτό ροζ ή ριγέ και με γραβάτα. Είναι μοντέρνο και εντυπωσιακό ξεφεύγοντας από τα καθιερωμένα χρώματα κοστουμιών (μαύρο, σκούρο μπλε).

Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

EGO - ΜΙΑ ΝΕΑ ΤΑΣΗ ΜΟΔΑΣ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ!!!

Η τελευταία...εφεύρεση στους κύκλους της μόδας στην Ιταλία αφορά μια νέα κίνηση με την ονομασία Ego (Ecologico Guardaroba Organizzato), δηλαδή Οργανωμένη Οικολογική Γκαρνταρόμπα. Με 40 ευρώ το μήνα, η EGO προσφέρει στα μέλη της την επιλογή επτά νέων ρούχων την εβδομάδα.

Όταν περάσει το διάστημα των επτά ημερών, οι πελάτες απλώς επιστρέφουν τα ρούχα και παίρνουν επτά νέα κομμάτια. Η EGO αναλαμβάνει να τα καθαρίσει και στη συνέχεια τα παραδίδει σε άλλον πελάτη. Εάν κάποιος θέλει να αποκτήσει ένα ρούχο μπορεί να το αγοράσει στο τέλος της σεζόν στη συμβολική τιμή των 10 ευρώ. "Δε χρειάζεται να πλύνεις ή να σιδερώσεις τα ρούχα και πάντα έχεις κάτι καινούργιο να φορέσεις", δήλωσε ενθουσιασμένος ένας πελάτης. Αυτήν την στιγμή η EGO λειτουργεί μόνο στο Μιλάνο και την Μπρέσια. Πηγή : http://www.ellinikifoni.gr/

Ίσως κάποια στιγμή κάτι τέτοιο να συμβεί και στην Ελλάδα. Πάντως γεγονός είναι πως συνεχώς ανακαλύπτονται εναλλακτικοί και πιο οικονομικοί τρόποι αγοράς ρούχων και αντικειμένων. Απόδειξή αυτού είναι η εξάπλωση των swishing party, η κίνηση Ego αλλά και το πρωτοποριακό site http://www.xariseto.gr/ , όπου ο καθένας μπορεί να πάρει αντικείμενα δωρεάν αρκεί να δώσει και αυτός κάτι. Στόχος του site είναι να μειώσει τον όγκο των χρήσιμων αντικειμένων που πετιούνται στις χωματερές. Κινήσεις που προσπαθούν να αλλάξουν τη νοοτροπία και να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο.

Τρίτη 13 Απριλίου 2010

ΤΙ ΝΑ ΦΕΡΩ ΣΤΟ ΠΑΡΤΥ?

Είναι μια απορία που εξέφρασαν πολλοί μόλις έμαθαν για το swishing. “Δηλαδή τι να φέρουμε;»


Ολοι μας έχουμε ντουλάπες γεμάτες από ρούχα που δεν φοράμε, δεν μας κάνουν, δεν μας αρέσουν, και μας πιάνουν και όλο τον χώρο. Πολλοί από μας επίσης συχνά πετάμε ρούχα που δεν θέλουμε πια, γιατί βαρεθήκαμε να τα μεταφέρουμε από ντουλάπι σε ντουλάπι, και το πήραμε απόφαση ότι δεν πρόκειται να τα ξαναφορέσουμε.


ΜΗΝ ΠΕΤΑΤΕ ΤΙΠΟΤΑ, ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ!!


Τι φέρνω για ανταλλαγή λοιπόν;...

-Το τζιν ή παντελόνι που φορούσα πριν 5 χρόνια το οποίο μεν είναι τέλειο αλλά εμένα πια δεν μου κάνει. (Δεν πάχυνα, μεγάλωσα!)
-Την μπλούζα που μου πήραν δώρο αλλά δεν ταιριάζει καθόλου στο στυλ μου, δεν την έβαλα ποτέ, αλλά λυπάμαι και να τη πετάξω. (όσο χάλια και αν φαίνεται σε μένα, μπορεί σε κάποιον άλλον να αρέσει πολύ)
-Την τσάντα που βαρέθηκα να κρατάω και είναι πλέον μονίμως στο συρτάρι. (Πόσες τσάντες να χωρέσουν σε ένα συρτάρι?!!)
-Τα παπούτσια που δεν με βόλεψαν, δεν πολυφόρεσα(είναι δηλαδή σε καλή κατάσταση), δεν έχω σκοπό να τα φορέσω, αλλά είναι κρίμα να πεταχτούν τόσα λεφτά που έδωσα.
-Έχω και ένα κάρο ζώνες και φουλάρια, αλλά τελικά φοράω μόνο 2. Δεν πιάνουν πολύ χώρο και δεν πετιούνται και έχω μαζέψει καμία 30αρια από τότε που ήμουν στο γυμνάσιο. Οι ζώνες λοιπόν που δεν πρόκειται να ξαναφορέσω, μπορούν κάλλιστα να γίνουν αντικείμενο για ανταλλαγή.
-Το συρτάρι με τα μπιχλιμπίδια έχει ξεχειλίσει, δεν κλείνει καλά, και κρέμονται και τα κολιέ απέξω και με νευριάζουν. Ζήτημα να φοράω τα μισά από αυτά τα κολιέ και βραχιόλια. Γιατί να μην τα δώσω να τα χαρεί κάποιος άλλος και σε αντάλλαγμα να πάρω κάτι άλλο που να μου ταιριάζει?
-Το σακάκι/μπουφάν που δεν φοράω πια, έτσι κι αλλιώς έχω πολλά!

[Ακόμη κ αν δεν έχετε σκοπό να ανταλλάξετε και να πάρετε second-hand ρούχα, μπορείτε να απαλλαχτείτε απλά από τα ρούχα που δεν φοράτε πια και θέλετε να ξεφορτωθείτε. Αν δεν βρουν νέο ιδιοκτήτη μέσω της διαδικασίας της ανταλλαγής, θα δοθούν για φιλανθρωπικό σκοπό.]

Αντρικά, γυναικεία, νεανικά, πρόχειρα, κυριλέ, καλοκαιρινά, χειμερινά, παντός εποχής, παλιά, καινούρια, ντεμοντέ ή μοδάτα, δεν έχει σημασία. Οτιδήποτε μπορεί να ανταλλαχτεί αντί να πεταχτεί, και να βρει έναν νέο ιδιοκτήτη που θα το χαρεί.

Το μόνο που πρέπει να τονιστεί είναι ότι όλα τα ρούχα και αξεσουάρ πρέπει να είναι σε καλή κατάσταση, δηλαδή όχι φθαρμένα, τρύπες, καψίματα, λεκέδες, χλωρίνες, λαδιές κλπ, αλλιώς δεν θα γίνονται δεκτά, καθώς προσπαθούμε να διατηρήσουμε την ποιότητα των ρούχων προς ανταλλαγή σε καλό επίπεδο.

Επίσης, δεν πραγματοποιούνται επιστροφές ρούχων, γι αυτό σιγουρευτείτε ότι τα ρούχα που θα φέρετε για ανταλλαγή δεν τα θέλετε πλέον.
Οι ακριβείς κανονισμοί του πάρτι βρίσκονται εδώ.

Για οποιαδήποτε ερώτηση/απορία επικοινωνήστε μαζί μας στο restyle.team@hotmail.com.

STYLE ICON - MADONNA

Η Madonna Louise Ciccone (16 Αυγούστου, 1958) είναι μία Αμερικανίδα τραγουδίστρια, στιχουργός, μουσικός, παραγωγός, χορεύτρια, ηθοποιός και συγγραφέας. Συνήθως αναφέρεται ως η "Βασίλισσα της Ποπ", "Madge (Ματζ)", "Material Girl ". Είναι γνωστή για τα πρωτοπωριακά μουσικά της video, καθώς και την χρήση πολιτικών, θρησκευτικών και σεξουαλικών συμβόλων στην δουλειά της...


Το 2000, το Βιβλίο Ρεκόρ Γκίνες αναγνώρισε τη Madonna ως την πιο επιτυχημένη τραγουδίστρια όλων των εποχών, με πωλήσεις περίπου 130 εκατομμυρίων δίσκων και 50 εκατομμυρίων single. Με πολλά άλμπουμ, video clip και παγκόσμιες περιοδείες στο ενεργητικότης η Madonna αποτέλεσε εκτός από μουσικό είδωλο και fashion icon, αφού δημιούργησε ένα δίκο της προσωπικό στυλ, το οποίο πολλοί αντέγραψαν!!!

Όλα τα κορίτσια τη δεκαετία του 80 προσπαθούν να μιμηθούν το ντύσιμο της, cropped μπλουζάκια, δαντέλα, φούστες κοντές πάνω από κάπρι παντελόνια, κομμένα γάντια από δίχτυ, γόβες, έντονα χρώματα και μεγάλα αξεσουάρ. Η εικόνα των 80’s σε όλες τις εκδοχές. Ακόμα και τα μαλλιά είχαν διαφορετικές αποχρώσεις και πολλά χρώματα. Με την πρώτη μεγάλη της επιτυχία το Like A Virgin (1984), προκαλεί έντονες αντιδράσεις, αφού εμφανίζεται στα MTV Video Music Awards πάνω σε μια γαμήλια τούρτα φορώντας ένα συνδυασμό κορσάζ/νυφικού, δαντελένιες μακριές κάλτσες, ζαρτιέρες και το τότε σήμα κατατεθέν της, την ζώνη "Boy Toy".
Το fan club της μεγάλωνε συνεχώς και η μία επιτυχία διαδεχόταν την άλλη. Δικαίως ονομάστηκε «Βασίλισσα της ποπ» και η μέχρι σήμερα πορεία της δείχνει να υποστηρίζει απόλυτα αυτόν τον τίτλο.

Η πιο πρόσφατη περιοδεία της Sticky & Sweet Tour(2008-2009) έσπασε το προηγούμενο ρεκορ που κατείχε η ίδια για την πιο κερδοφόρα περιοδεία απο γυναίκα καλλιτέχνη απο την προηγούμενη περιοδεία της The Confessions Tour κάνοντας έτσι την Sticky & Sweet Tour την πιο κερδοφόρα περιοδεία απο σόλο καλλιτέχνη (άνδρα και γυναίκα).

Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

STYLE ICON - JACKIE KENNEDY ONASSI

Γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη και ήταν κόρη χρηματιστή. Έζησε σε πλούσιο κλίμα και πραγματοποίησε ικανοποιητικές σπουδές. To 1953 παντρεύτηκε τον Τζον Φιτζέραλντ Κέννεντυ με τον οποίο έμελλε να γίνει η πρώτη κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών της οποίας η θητεία ως πρώτη κυρία κρίθηκε αρκετά επιτυχής. Απέκτησε δύο παιδιά την Καρολίνα και τον Τζον τζούνιορ. Μετά τη δολοφονία του άντρα της,...η Τζάκυ συνδέθηκε με αρκετούς διασημους άντρες για να καταλήξει στο τέλος να παντρευτεί τον Έλληνα εφοπλιστή Αριστοτέλη Ωνάση σε ιδιωτική τελετή που πραγματοποιήθηκε στον Σκορπιό το 1968 τέσσερις μήνες μετά την δολοφονία του κουνιάδου της Ρόμπερτ Κέννεντυ.

Αποτέλεσε γυναίκα πρότυπο για την εποχή της και το στυλ της είναι αυτό που χαρακτηρίζει μία ολόκληρη δεκαετία (60’s). Τα μεγάλα μαύρα γυαλιά που δεν αποχωριζόταν ποτέ, τα φορέματα σε γραμμή Α με γεωμετρικά σχήματα, τα περίτεχνα καπέλα, όλα ήταν τύπου Jackie. Αποτέλεσε πρότυπο της εποχής και πολλές γυναίκες προσπάθησαν να τη μιμηθούν.
Ένα μεγάλο είδωλο μόδας που ακόμα και σήμερα γίνονται πολλές αναφορές στο στυλ της ανά σαιζόν.
 
Απεβίωσε σε ηλικία 64 ετών από καρκίνο στους λεμφαδένες στον ύπνο της το 1994.

Κυριακή 11 Απριλίου 2010

STYLE ICON - BRIGITTE BARDOT

Η Μπριζίτ Μπαρντό, (γαλλικά: Brigitte Anne-Marie Bardot), είναι Γαλλίδα ηθοποιός του κινηματογράφου και τραγουδίστρια. Επίσης είναι ένθερμη ακτιβίστρια υπέρ των δικαιωμάτων των ζώων, ιδρυτής και πρόεδρος του Ιδρύματος Μπριζίτ Μπαρντό.

Μύθος και σύμβολο του σεξ των δεκαετιών 1950 και 1960, ήταν αστέρι παγκόσμιας αναγνωρισιμότητας, ηγερία και μούσα των μεγαλύτερων καλλιτεχνών της εποχής. Έμβλημα της γυναικείας χειραφέτησης και της σεξουαλικής απελευθέρωσης, έφερε επανάσταση στα ήθη, περνώντας από γυναίκα-παιδί σε femme fatale, ελεύθερη και προκλητική, ενζενί και ελευθεριάζουσα, σε μια εποχή μεταπολεμική και συντηρητική. Με 48 ταινίες στο ενεργητικό της και περισσότερα από 80 τραγούδια σε 21 έτη καριέρας, η Μπριζίτ Μπαρντό, πασίγνωστη επίσης με τα αρχικά της, BB («Μπεμπέ»), είναι μια από τις γνωστότερες Γαλλίδες καλλιτέχνιδες παγκοσμίως.
Σε ηλικία 15 χρονών, έκανε το πρώτο της εξώφυλλο για το περιοδικό Elle. Ακολούθησαν ταινίες και ένα θεατρικό, μέχρι το 1956, που σε ηλικία 22 ετών μπήκε στο πάνθεον του παγκόσμιου κινηματογράφου και έγινε διεθνές σύμβολο του σεξ, χάρη στο φιλμ του Ροζέ Βαντίμ «Και ο Θεός... έπλασε τη γυναίκα».

Έκτοτε δημιουργείται ο μύθος B.B.. Όλο το style της αποτέλεσε μόδα της εποχής και παράδειγμα προς μίμιση. Ανοιχτόχρωμα ξανθά μαλλιά, πολύ μακριά, γεμάτα μπούκλες και σκάλες, ή ακόμη η διάσημη κόμμωση «choucroute» (ξινολάχανο). Μάτια τονισμένα με μαύρο eye-liner, κόκκινα χείλη ή ροζ οριοθετημένα με ένα ίχνος ασορτί κραγιόν. Ρούχα σέξυ και εφαρμοστά, ταγέρ, φούστες, φαρδιές ζώνες, μπαλαρίνες, τζιν, Τ-shirt, ή ακόμη το διάσημο μπικίνι που έκανε μόδα. Η «μπαρντολατρία» είναι πλέον γεγονός. Κατάφερε την εποχή εκείνη να κάνει μόδα τη γυναίκα femme fatale.
Μετά από αρκετές επιτυχίες στον κινηματογράφο το 1960, βγαίνει στις αίθουσες η ταινία «Η Αλήθεια». Η πίεση που δεχόταν από παντού εκείνη τη περίοδο, από τον σκηνοθέτη της ταινίας, το γεγονός ότι δεν είχε χρόνο να ασχοληθεί με το παιδί της, τα προβλήματα που δημιούργησαν οι πιέσεις από όλες τις πλευρές, η προδοσία του γραμματέως της ο οποίος και μετέφερε μυστικά της στον Τύπο, η ασφυκτική πολιορκία των δημοσιογράφων και οι άγριες διαθέσεις των θαυμαστών της την έσπρωξαν στα όριά της. Η Μπριζίτ Μπαρντό πραγματοποίησε μια απόπειρα αυτοκτονίας την ημέρα των γενεθλίων της, στις 28 Σεπτεμβρίου 1960. Έχοντας πέσει σε κώμα, επέζησε από θαύμα.

Ακολουθούν οι ταινίες , «Η Περιφρόνηση» το 1963, «Viva María !» το 1965 και πολλά τραγούδια. Το 1970, γυρίζει την ταινία «L'Ours et la Poupée» και το 1971 τις ταινίες «Η λεωφόρος των λαθρεμπόρων» και «Les pétroleuses». Αυτές οι τρεις ταινίες ήταν οι τελευταίες κινηματογραφικές επιτυχίες της ηθοποιού.
Το 1973, έχοντας ολοκληρώσει τα γυρίσματα για την τελευταία της ταινία, «L'Histoire très bonne et très joyeuse de Colinot trousse-chemise», μετά από 21 χρόνια καριέρας, 50 ταινίες και 80 τραγούδια, μην αντέχοντας πλέον την υπερέκθεσή της στα ΜΜΕ και το ίδιο το σινεμά, η Μπριζίτ Μπαρντό αποσύρθηκε οριστικά από τα καλλιτεχνικά δρώμενα. Αποφάσισε να αφοσιωθεί πλέον σε ένα άλλο πάθος που είχε φωλιάσει μέσα της από καιρό: την υπεράσπιση των ζώων.

Ακολούθησαν καμπάνιες για την προστασία των ζώων, η συγγραφή βιβλίων για τη ζωή της και για τα ζώα αλλά και για διάφορα άλλα κοινωνικά θέματα και η ίδρυση του ιδρύματος. Μπριζίτ Μπαρντό, ένας οργανισμός στρατευμένος στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ζώων, το οποίο η ηθοποιός χρηματοδοτεί βγάζοντας σε δημοπρασία διάφορα προσωπικά της αντικείμενα και κοσμήματα.

Σάββατο 10 Απριλίου 2010

STYLE ICON - AUDREY HEPBURN


Η Όντρεϊ Χέπμπορν (4 Μαΐου 1929 – 20 Ιανουαρίου 1993) ήταν ηθοποιός αγγλικής και ολλανδικής καταγωγής, μια από τις πλέον φημισμένες παγκοσμίως τον 20ό αιώνα. Βραβευμένη με Όσκαρ και βραβείο Τόνυ, εμφανίστηκε σε πολυάριθμες παραγωγές του θεάτρου, του κινηματογράφου και σε παραστάσεις του Μπρόντγουεϊ.

Το 1999 κατετάγη στην τρίτη θέση της λίστας των μεγαλύτερων γυναικών σταρ όλων των εποχών από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου. Επίσης αποτέλεσε για πολλά χρόνια σύμβολο της μόδας, καθώς το στιλ της ήταν παροιμιώδους κομψότητας, ενώ αφιέρωσε τα τελευταία χρόνια της ζωής της σε ανθρωπιστικά έργα. Από το 1986 μέχρι και το θάνατό της υπηρέτησε ως Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNICEF και τιμήθηκε με το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας για το έργο της.

Η καριέρα της ως ηθοποιού ξεκίνησε με την εκπαιδευτική ταινία: «Dutch in Seven Lessons» (Ολλανδικά σε επτά μαθήματα). Έπειτα εμφανίστηκε σε διάφορες μουσικές παραστάσεις. Ο πρώτος της ρόλος στον κινηματογράφο ήταν στη βρετανική ταινία «One Wild Oat». Έπαιξε αρκετούς μικρούς ρόλους σε ταινίες και κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του «Monte Carlo Baby» η Χέπμπορν επιλέχτηκε να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στο έργο του Μπρόντγουεϊ με τίτλο «Gigi».
Ο πρώτος της πρωταγωνιστικός ρόλος και μάλιστα σε Αμερικανική ταινία ήταν μαζί με τον Γκρέγκορι Πεκ στην ταινία «Διακοπές στη Ρώμη» (Roman Holiday), για τον οποίο κέρδισε και βραβείο Όσκαρ και Χρυσή Σφαίρα. Μετά το «Διακοπές στη Ρώμη» εμφανίστηκε στην ταινία «Γλυκιά μου Σαμπρίνα». Τότε εστάλη στον σχεδιαστή υψηλής ραπτικής Ουμπέρ ντε Ζιβενσύ για να αποφασίσουν για τη γκαρνταρόμπα της. Όταν του ανακοίνωσαν πως «η δεσποινίς Χέπμπορν» επρόκειτο να τον επισκεφτεί, ο Ζιβενσύ περίμενε να δει την Κάθριν. Δεν απογοητεύτηκε με την Όντρεϊ, ωστόσο, και έγιναν δια βίου φίλοι και συνεργάτες.
Ακολούθησαν μεγάλες παραγωγές που η Όντρεϊ είχε πρωταγωνιστικό ρόλο, «Σαμπρίνα», «Αστείο Μουτράκι» (Funny Face),«Αριάν» (Love in the Afternoon), «Πρόγευμα στο Τίφαννυς» (Breakfast at Tiffany’s),«Ραντεβού στο Παρίσι» (Charade), «Ωραία μου Κυρία» (My Fair Lady), «Πώς Να Κλέψετε Ένα Εκατομμύριο Δολλάρια» (How to Steal a Million),«Το Ρόδο και το Βέλος» (Robin and Marian).

Η Όντρεϊ Χέπμπορν μέχρι τις μέρες μας παραμένει ένα πρότυπο ομορφιάς και στιλ. Συχνά την αποκαλούσαν μια από τις ομορφότερες γυναίκες όλων των εποχών. Ο τρόπος ντυσίματός της παραμένει δημοφιλής ανάμεσα στο γυναικείο πληθυσμό. Καθιέρωσε εξάλλου και το πιο διαχρονικό κομμάτι της γυναικείας γκαρνταρόμπας το μικρό μαύρο φόρεμα, που φορούσε στην ταινία “Breakfast at Tiffany’s”. Αντίθετα με την εικόνα αυτή, και παρόλο που στη Χέπμπορν άρεσε η μόδα, συχνά προτιμούσε απλό και άνετο ντύσιμο. Επίσης, ποτέ δεν θεώρησε τον εαυτό της ιδιαίτερα ελκυστικό. Σε μια συνέντευξη το 1959 είπε: «Μπορείς ακόμη και να πεις πως μισούσα τον εαυτό μου για κάποιες περιόδους. Ήμουν πολύ χοντρή, ή ίσως πολύ ψηλή, ή απλά πολύ άσχημη...»

Το 2003, τα Ταχυδρομεία των ΗΠΑ εξέδωσαν ένα γραμματόσημο που την τιμούσε ως θρύλο του Χόλλυγουντ και ανθρωπιστή. Απεικονίζει ένα σκίτσο της βασισμένο σε διαφημιστική φωτογραφία για την ταινία «Σαμπρίνα». Η Χέπμπορν είναι από τους λίγους μη-Αμερικανούς που τιμήθηκαν με αυτόν τον τρόπο.

Η εικόνα της Χέπμπορν χρησιμοποιείται ακόμη ευρέως σε διαφημιστικές εκστρατείες σε όλο τον κόσμο. Στην Ιαπωνία, μια σειρά από διαφημίσεις χρησιμοποίησαν μια συλλογή από χρωματισμένα και ψηφιακά επεξεργασμένα κλιπς της Χέπμπορν από το «Roman Holiday» για την προώθηση μιας μάρκας τσαγιού. Στις ΗΠΑ, η Χέπμπορν εμφανίστηκε σε διαφημιστικό της εταιρίας Gap που προβαλλόταν από τις 7 Σεπτεμβρίου 2006 μέχρι τις 5 Οκτωβρίου 2006. Περιελάμβανε αποσπάσματα από χορευτικά της στο «Funny Face».

Το «μικρό μαύρο φόρεμα» από την ταινία «Breakfast at Tiffany's», σχεδιασμένο από τον Ζιβενσύ, πωλήθηκε σε πλειστηριασμό του Οίκου Christie’s στις 5 Δεκεμβρίου 2006 για £467,200 (περίπου $920,000), περίπου εφτά φορές πάνω από την αρχική του τιμή. Αυτή είναι η μεγαλύτερη τιμή που έχει ποτέ δοθεί για φόρεμα από ταινία. Τα έσοδα πήγαν σε φιλανθρωπικό ίδρυμα που βοηθά μη προνομιούχα παιδιά στην Ινδία.

Η Όντρεϊ Χέπμπορν απεβίωσε στις 20 Ιανουαρίου 1993 στο Tolochenaz της Ελβετίας, μετά από αρκετές προσπάθειες καταπολέμησης του καρκίνου από τους γιατρούς.

Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

STYLE ICON - KATHERINE HEPBURN

H Κάθριν Χάουτον Χέπμπορν (Katharine Houghton Hepburn) (12 Μαΐου 1907 – 29 Ιουνίου 2003) ήταν μια Αμερικανίδα ηθοποιός του κινηματογράφου, της τηλεόρασης και του θεάτρου. Ένας θρύλος της οθόνης, η Χέπμπορν, μέσα από την πολυετή καριέρα της (73 χρόνια) διατηρεί το ρεκόρ για τα περισσότερα Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου, τέσσερα τον αριθμό, από δώδεκα υποψηφιότητες...

Η Hepburn ξεκίνησε έχοντας μικρούς ρόλους σε έργα και αργότερα σε επιθεωρήσεις. Το 1932 κερδίζει το πρώτο μεγάλο της ρόλο εντυπωσιάζοντας με τις φυσικές της ικανότητες. Η καριέρα της άρχισε να εκτοξεύται δίπλα σε δυνατά ονόματα. Έπαιξε σε θέατρο και κινηματογράφο, κάνοντας μεγάλες επιτυχίες και μεγάλες αποτυχίες (το 1938, ψηφίστηκε μαζί με κάποιους άλλους "δηλητήριο των ταμείων" σε μια ψηφοφορία από κινηματογραφικούς διευθυντές και ιδιοκτήτες. Με το θεατρικό «Κοινωνικά Σκάνδαλα» που έπειτα έγινε ταινία η καριέρα αναζωογονήθηκε σχεδόν σε μία νύχτα. Μία από τις καλύτερες ερμηνείες της Χέπμπορν ήταν ο ρόλος της στη Βασίλισσα της Αφρικής (The African Queen,1951), για την οποία έλαβε την πέμπτη υποψηφιότητά της για Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου, χάνοντας από τη Βίβιαν Λι από το Λεωφορείο ο Πόθος. Έπειτα ακολούθησαν πολλές υποψηφιότητες και βραβεία τηλεοπτικές παραγωγές και ταινίες.
Κάτι που έχει κάνει τη Χεπμπορν ιδιαίτερα αγαπητή σήμερα-το ασυμβίβαστο, ευθύ, "αντι-χόλιγουντ" ύφος της- την έκανε αρκετά αντιπαθητική εκείνο τον καιρό. Ελευθερόστομη και πνευματική με μια καυστική γλώσσα, αψήφησε τα στερεότυπα της "ξανθιάς σεξοβόμβας" της εποχής ,προτιμώντας να φορά ταγιέρ με παντελόνια και περιφρονώντας το μακιγιάζ. Γεγονός είναι ότι επηρέασε πολλές γυναίκες να τη μιμηθούν και να φορέσουν παντελόνια. Ήταν, επίσης, γνωστό πως είχε μια ιδιότυπη σχέση με τον τύπο, απορρίπτοντας τις περισσότερες συνεντεύξεις που δε βοηθούσαν την προβολή της στο κοινό.

Οι επικρίσεις της για άλλες σταρ πρόσθεταν στην αντιπάθεια του κόσμου που ίδια προκαλούσε. Οι ευθαρσείς δηλώσεις της εναντίον άλλων πρωταγωνιστριών της εποχής, όπως η Τζίντζερ Ρότζερς, προσέβαλαν πολλούς και συνέβαλαν στο να κηλιδωθεί η δημόσια εικόνα της. Η Χέπμπορν ήταν κάποιες φορές ευέξαπτη ακόμα και με τους θαυμαστές της, αν και υποχωρούσε όσο μεγάλωνε, στην αρχή της καριέρας της αρνιόταν να ικανοποιήσει τα αιτήματα των θαυμαστών της να τους υπογράψει αυτόγραφα.
Στην ερωτική της ζωή την πιο μεγάλη θέση την κατέχει ο Σπένσερ Τρέισι. Γνωρίστηκαν στα γυρίσματα της ταινίας Η Γυναίκα της Χρονιάς (Woman of the Year,1942), και αποτελέσαν ένα από τα πιο πολυσυζητημένα ειδύλλια του Hollywood!!! Ήταν ζευγάρι για δεκαετίες αλλά δε ζούσαν κανονικά μαζί μέχρι τα τελευταία χρόνια της ζωής του Τρέισι. Ο Τρέισι ήταν παντρεμένος με τη Λουίζ Τρέντουελ από το 1923 και παρέμεινε παντρεμένος μαζί της μέχρι το θάνατό του. Η σχέση τους γενικά ήταν περίπλοκη και υπήρχαν συχνές περίοδοι που το ζευγάρι βρισκόταν σε διάσταση. Η Χέπμπορν είχε αρκετούς ερωτικούς δεσμούς πριν τον Τρέισι, ωστόσο φαίνεται πως ήταν η πραγματική της αγάπη.
Το 1999, το Αμερικάνικο Ινστιτούτο Κινηματογράφου την αξιολόγησε ως μια από τις καλύτερες ηθοποιούς όλων των εποχών. Στις 19 Ιουνίου 2003 η Χέπμπορν πέθανε από φυσικά αίτια στην οικογενειακή κατοικία των Χέπμπορν στην πόλη Old Saybrook του Κονέκτικατ. Προς τιμήν της εκτεταμένης θεατρικής προσφοράς της, τα φώτα του Μπρόντγουεϊ χαμήλωσαν για ώρα.

Πέμπτη 8 Απριλίου 2010

FASHION ONLINE-SHOPPING

FASHION ONLINE-SHOPPING

Καθώς ο ελεύθερος χρόνος μειώνεται συστηματικά τα τελευταία χρόνια, το διαδίκτυο έρχεται σαν μάννα εξ ουρανού. Το online-shopping στο εξωτερικό εφαρμόζεται όλο και περισσότερο καθώς οι μεγάλες αποστάσεις, το φορτωμένο από υποχρεώσεις πρόγραμμα και ο μειωμένος ελεύθερος χρόνος, το καθιστούν απαραίτητο εργαλείο. Παρακάτω παρουσιάζονται κάποια fashion site για αγορές μέσω του διαδικτύου που μπορείτε να βρείτε εξαιρετικά κομμάτια, ρούχα, αξεσουάρ αλλά και gadget και βιβλία!!!!



www.net-a-porter.com
Σε αυτή τη σελίδα θα βρείτε κυρίως ρούχα ξένων σχεδιαστών. Μπορείτε επίσης να αγοράσετε εσώρουχα, τσάντες, παπούτσια και αξεσουάρ. Παράλληλα ενημερώνεστε για τις εξελίξεις στον κόσμο της μόδας από το ηλεκτρονικό περιοδικό. Τέλος βίντεο από πρόσφατες επιδείξεις σχεδιαστών είναι διαθέσιμα.

www.colette.fr
Γαλλική ιστοσελίδα γαλλικής boutique στο Παρίσι, που εκτός από ωραία ανδρικά και γυναικεία ρούχα προσφέρει μία μεγάλη γκάμα προϊόντων από πίνακες, περιοδικά και cd, έως διακοσμητικά αντικείμενα, προϊόντα ομορφιάς και φαγητό. Αρκετά πρωτότυπες θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν οι προτάσεις του site και ανάμεσα στα προϊόντα με ανεβασμένες τιμές υπάρχουν πιο οικονομικές προτάσεις.

www.yoox.com
Στην ιστοσελίδα αυτή θα βρείτε δημιουργίες πολλών και διάφορων σχεδιαστών. Προσφέρονται γυναικεία, ανδρικά και παιδικά ρούχα καθώς και αξεσουάρ. Υπάρχει ένα ξεχωριστό αφιέρωμα σε vintage κομμάτια και προσφέρονται επίσης βιβλία και διακοσμητικά αντικείμενα. Αρκετά σημαντικό είναι ότι γίνονται εκπτώσεις έως και της τάξεως του 80%, συνεπώς μπορείτε να κάνετε και περισσότερο οικονομικές επιλογές.


www.ninebelow.gr
Εδώ θα βρείτε λιγότερο γνωστούς σχεδιαστές αλλά εξίσου καλά κομμάτια. Οι τιμές είναι πιο προσιτές από τις προηγούμενες ιστοσελίδες και υπάρχουν ενδιαφέρουσες προτάσεις για γυναικεία και ανδρικά ρούχα, τσάντες, παπούτσια και αξεσουάρ. Και σε αυτό το site γίνονται εκπτώσεις έως και 60%.

Τρίτη 6 Απριλίου 2010

STYLE ICONS - MARLENE DIETRICH

Η Μάρλεν Ντήτριχ (27 Δεκεμβρίου 1901 - 6 Μαΐου 1992) ήταν Γερμανίδα ηθοποιός του κινηματογράφου.


Το όνομά της είναι συνώνυμο του ερωτισμού, του ανεκπλήρωτου πόθου και της διφορούμενης σεξουαλικότητας και υπήρξε ένας από τους πιο ισχυρούς κινηματογραφικούς μύθους, ο οποίος μάγεψε και συνεχίζει να μαγεύει, γενιές και γενιές θεατών σ' όλον τον κόσμο.


Η ιστορία της ξεκινάει στο Βερολίνο στα τέλη της δεκαετίας του '20...

Η Dietrich σπούδασε στη Δραματική Σχολή του μεγάλου θεατρανθρώπου της εποχής Max Reinhardt και είχε ήδη μια αξιόλογη καριέρα στο θέατρο, όταν συνάντησε τον άνθρωπο που θα άλλαζε την ζωή της. Ο Josef von Sternberg, αυστριακός σκηνοθέτης έφτασε στη Γερμανία για να γυρίσει μια από τις πρώτες ομιλούσες ταινίες του γερμανικού κινηματογράφου, τον Γαλάζιο άγγελο με πρωταγωνιστή τον Emil Jannings, έναν απο τους μεγαλύτερους Ευρωπαίους ηθοποιούς εκείνης της εποχής. Ο Sternberg, αναζητώντας την συμπρωταγωνίστρια της ταινίας, ανακάλυψε την Dietrich. Το αποτέλεσμα της συνάντησής τους ήταν ένα πρόσωπο μυθικό, μια γυναίκα σύμβολο που θα σηματοδοτήσει με την παρουσία της την έννοια της θηλυκότητας? μια από τις πρώτες πραγματικές ντίβες του κινηματογράφου (το αντίπαλο δέος ήταν και θα παραμείνει η Σουηδέζα Greta Garbo, με την οποία είχαν συνυπάρξει το 1925 στην ταινία Δρόμος χωρίς χαρά, όπου η Dietrich είχε ένα μικρό ρόλο).


Ο Sternberg θα την πάρει μαζί του στην Αμερική, στην εταιρεία Paramount, θα την μεταμορφώσει σε μια ακραία ερωτική φαντασίωση και (αλλάζοντας το λουκ, το μακιγιάζ, το χτένισμα) θα πλάσει μια θεά. Στις ΗΠΑ θα γυρίσουν μαζί, μέσα σε πέντε χρόνια, 6 ταινίες που θα εδραιώσουν τον μύθο της και το 1935 οι δρόμοι τους θα χωρίσουν οριστικά. Εκείνος μακριά της θα χάσει τον δημιουργικό του οίστρο και σταδιακά θα περάσει στο περιθώριο, ενώ εκείνη κατακτώντας τον εαυτό της «θα γίνει αυτό που είναι» και θα συνεχίσει μια εκθαμβωτικά λαμπρή καριέρα, χωρίς να παραλείψει ποτέ να του στέλνει μέχρι το τέλος της ζωής του, το 1969, μια κάρτα που έγραφε πάντα τα ίδια λόγια: «Δεν είμαι τίποτα χωρίς εσένα, Marlene».

Γυναίκα ανεξάρτητη, ευφυής και αντικομφορμίστρια, θα καλλιεργήσει και θα διαχειριστεί η ίδια την εικόνα της στον χώρο του θεάματος και της προβολής, αλλάζοντας τους κανόνες του παιχνιδιού, σε μια εποχή που οι σταρ ήταν σκλάβες στα χρυσά κλουβιά των στούντιο. Μην ξεχνάμε ότι ήταν η πρώτη γυναίκα που κάπνισε δημόσια και φόρεσε αντρικό κοστούμι.


Η Marlene, χρόνια μπροστά από την εποχή της και πέρα από τις επιταγές της μόδας, καθιέρωσε ένα στυλ απόλυτα προσωπικό, σοφιστικέ και εκλεπτυσμένο και όχι μόνον δημιουργούσε μόδα, αλλά ήταν η μόδα προσωποποιημένη. Ο όρος glamour μοιάζει να επινοήθηκε ακριβώς γι' αυτήν. Με την Dietrich η γυναικεία θηλυκότητα αποκτά μια πρωτόφαντη και εντελώς αιρετική διάσταση: καταφέρνοντας με την εικόνα της να συγκεράσει την old fashion ευαίσθητη και εύθραυστη ομορφιά των ηθοποιών του βωβού, με την αντρική αρρενωπότητα δημιούργησε έναν αινιγματικό, προκλητικό, αλλά και ακαταμάχητο σαγηνευτικό γυναικείο τύπο μιας ερμαφρόδιτης σεξουαλικότητας. Μια femme fatale «μεταλλαγμένη», τυλιγμένη σε μια διφορούμενη αύρα που ξυπνά τις κρυφές προσδοκίες και τους μύχιους πόθους αντρών και γυναικών. Είναι η πρώτη που λανσάρει το αντρικό ντύσιμο στις γυναίκες. Όμως είτε φορά μπερέ, τραγιάσκα, φράκο με μονόκλ ή στρατιωτική στολή, είτε είναι τυλιγμένη στις αιθέριες μουσελίνες, στις διαφανείς ρόμπες ή στα εκπληκτικά της ρούχα, σχεδιασμένα ειδικά γι' αυτήν από τους κορυφαίους μόδιστρους, η εικόνα της ανταποκρίνεται παντού και πάντα στον αναλλοίωτο μύθο της: απρόσιτη, απόμακρη, αγέρωχη, μοναχική, αδέσμευτη, αφεντικό του εαυτού της, μια γυναίκα μυστήριο, διάβολος μαζί και άγγελος, ένα όνειρο ασύλληπτης ομορφιάς που δεν κατέχεται από κανέναν. Ένα σκοτεινό αντικείμενο του πόθου, ανέγγιχτο από τον χρόνο και στεφανωμένο από μια αινιγματική ερωτική αύρα.

Στη διάρκεια του πολέμου εγκατέλειψε τα πάντα και με συνεχείς περιοδείες στα μέτωπα των μαχών ψυχαγώγησε, (φορώντας στρατιωτική στολή φυσικά και τραγουδώντας, ανάμεσα σε άλλα και το περίφημο «Λιλί Μαρλέν»), τα συμμαχικά στρατεύματα που πολεμούσαν ενάντια στην ίδια της την πατρίδα. Στα μέσα της δεκαετίας του '50 αραιώνει τις κινηματογραφικές της εμφανίσεις και αρχίζει ουσιαστικά μια δεύτερη καριέρα ως showstar, σκηνοθετώντας η ίδια τον εαυτό της, τραγουδώντας σε μουσικές παραστάσεις και περιοδεύει σ' όλον τον κόσμο με τεράστια επιτυχία. Το 1960, έκανε τη μία και μοναδική εμφάνιση μπροστά στο κοινό της Γερμανίας.