Σάββατο 29 Μαΐου 2010

2ο SWISHING PARTY - 1o RE:CHIC BAZAAR!!!


Ο χώρος ετοιμάστηκε, το σκηνικό στήθηκε. Όλα είναι έτοιμα για να ξεκινήσει το 1ο Re:Chic Bazaar. Σας περιμένουμε όλους σήμερα Σάββατο 29 μετά τις 15.00 και αύριο Κυριακή 30 Μαιΐου στο Art House (Βογατσικού 4) να ανταλλάξουμε ρούχα στο 2ο Swishing Party, να αγοράσουμε ρούχα και κοσμήματα και διάφορες άλλες πρωτότυπες δημιουργίες, αλλά και να διασκεδάσουμε σε ένα πάρτυ που θα μας ταξιδέψει σε μία άλλη εποχή.  
Μην λείψει κανείς!

Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Η ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ ΣΤΟ 1o RE:CHIC BAZAAR!!!!

To 2o Swishing Party θα γίνει αυτό το Σαββατοκύριακο στο Art House και όπως έχουμε αναφέρει δεν θα είμαστε μόνοι μας. Το 1ο Re:Chic Bazaar είναι γεγονός και θα συμμετέχουν γνωστά ονόματα της μόδας και της τέχνης.

Η πλήρης λίστα των συμμετεχόντων στο 1o Re: Chic Bazaar είναι:

Αβραμίδου Ελένη, Jolly Molly Polly, handmade coifs
Ανατολή & Δέσποινα Αθανασιάδου, Avant Garde, hair styling
Ανακύκλωση Βιβλίου 2η Ευκαιρία
Μαριάννα Βήτα, χειροποίητο κόσμημα
 Μαρία Γραμματικοπούλου & Μαρία Κολοβού, Το Εργατικό, είδη διακόσμησης
Ελένη Δημοπούλου, Lunasa design
Designer clother bazaar
 Κίκα Ζαχαριάδου & Βασιλεία Στεργιάδου, ViKa, χειροποίητα αξεσουάρ
Μαρία Καντεράκη, ιδιότυπη ζωγραφική σε υλικά της φύσης
Κόκκινος Βάτραχος, τέχνη & διακόσμηση
Γεωργιάννα Κιόση & Τζουλιάνα Καριπίδου , Arte di 3 (tré), photography,scarpart,video
Marianne Swart & Αλεξάνδρα Κούβαρη, χειροποίητο κόσμημα & μικρά αντικείμενα
Αναστασία Κουρμουζα, Bijoux de Lulu, χειροποίητα κοσμήματα
Ιωάννα Μαναβοπούλου, Μυρτώ Τζούμα, Μαρία Μυλωνά, Μίνα Κούτσου, Restyle Team, swishing party/ανταλλαγή ρούχων
Δέσποινα Μουσλίδου, αναγεννημένα χειροποιήματα από ανακυκλώσιμα υλικά
157+173 designers, σχεδιασμός και κατασκευή χρηστικών και διακοσμητικών προϊόντων για το σπίτι, παραγόμενα με βιομηχανικό και χειροποίητο τρόπο
Γεωργία Νότζιου, Ειρήνη Ζαφειροπούλου, Μαρία Καζαντζίδου, G.E.M., χειροποίητο κόσμημα
My view accessories by Nadia, χειροποίητα αξεσουάρ
Αναστασία Παπαθανασίου, ζωγραφική σε καμβά με λάδι, σπρέι και μελάνι, σε συνδυασμό με μεικτή τεχνική, λείες και σπατουλαριστές επιφάνειες
Φωτεινή Παπακώστα, κατασκευή κοσμήματος & αξεσουάρ
Ανθή Προβατάρη & Κωνσταντίνος Καρτίτσης, Wear Vintage, vintage ενδύματα & αξεσουάρ
Rin Tin Tin, πολύτιμες χάντρες & κόσμημα
Αραβέλα Σαλονικίδου, Aravella, χειροποίητα ρούχα, αξεσουάρ & είδη διακόσμησης
Ασημένια Σαπρανίδου & Έλενα Σαμαρά, Modart, fashion designers
Βάσω Σούντου, Bisou farfelu, χειροποίητο κόσμημα
Ματίνα Σταματιάδου, BrouRloum!, χειροποίητο κόσμημα
Super 8 mm beatnik, ethnographic productions - documentations
Νικολέττα Τηλιγάδα, Προϊοντα Powertex, είδη διακόσμησης
Ιωάννα Τσιόμου, δημιουργία & διακόσμηση Τ-shirt
 Αναστασία Χριστοφορίδου & Γιάννης Φραγκούλης, Film Fabrik & Κέντρο Πολιτιστικών Μελετών, προβολή ταινιών μικρού μήκους με θέμα το design & τη μόδα

Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Swishing Party #2

Διοργανώνουμε το 2ο Swishing Party (πάρτι ανταλλαγής ρούχων) στα πλαίσια του 1ου Re:Chic Bazaar. Μετά την μεγάλη επιτυχία του πρώτου, αλλάζουμε χώρο και λίγο τους κανόνες γιατί αυτή τη φορά δεν είμαστε μόνοι μας, και σας περιμένουμε όλους το 2ήμερο 29 και 30 Μαΐου στο Art House!!!!

Το Art House θα φιλοξενήσει ένα εκκεντρικό 2ήμερο bazaar (υπό διοργάνωση της Pillbox),με retro και vintage ρούχα και κοσμήματα, χειροποίητα αξεσουάρ, κατασκευές και χρηστικά αντικείμενα από ανακυκλώσιμα υλικά, νέες τεχνικές, βιβλία και κόμιξ, t-shirt και τσάντες ζωγραφισμένες στο χέρι,μουσικές και χτενίσματα που θυμίζουν άλλες εποχές. Ακόμα εργαστήρια POWERTEX & SCRAPBOOKING με τεχνικές χρήσης ανακυκλώσιμων υλικών, είδη διακόσμησης και φωτογραφικά άλμπουμ Αλλά και live hair styling σε τολμηρούς εθελοντές & εθελόντριες από την ομάδα AVANT GARDE.

H Restyle Team θα βρίσκεται εκεί και τις δύο μέρες για να διοργανώσει το 2ο Πάρτι Ανταλλαγής Ρούχων στα πλάισια της πρωτότυπης αυτής εκδήλωσης!

Για τους κανονισμους της ανταλλαγης δειτε εδω.

Σας περιμένουμε όλους το Σάββατο 15.00-00.00 και την Κυριακή 13.00-00.00 να ανταλλάξουμε ρούχα και διασκεδάσουμε!!!

Swap not Shop!!!!!!

Restyle Team

OI KANONIΣΜΟΙ ΤΟΥ SWISHING PARTY #2

1. Όσοι θέλουν να συμμετάσχουν στο swishing party θα πρέπει να φέρουν για ανταλλαγή από 1 έως 10 ρούχα ή αξεσουάρ.


2. Τα ρούχα και τα αντικείμενα προς ανταλλαγή θα πρέπει να είναι σε καλή κατάσταση… όχι τρύπες, καψίματα, λεκέδες, αλλιώς δεν θα γίνονται δεκτά.


3. Για λόγους υγιεινής δεν θα γίνονται δεκτά για ανταλλαγή εσώρουχα, κάλτσες και σκουλαρίκια.


4. Μπορείτε να πάρετε ένα ρούχο/αξεσουάρ παραπάνω από αυτά που θα φέρετε.
....
5.Στη είσοδο θα σας δίνεται ένα καρτελάκι με τα κομμάτια που δικαιούστε να πάρετε. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και τις δύο μέρες. Δηλαδή εάν δικαιούστε 6 κομμάτια μπορείτε να πάρετε π.χ. 3 κομμάτια το Σάββατο και 3 την Κυριακή.

6. To swishing party θα διαρκέσει το Σάββατο από τις 15.00 μέχρι τις 00.00 και την Κυριακή από τη 13.00 μέχρι τις 00.00.

7. Οι διοργανωτές της εκδήλωσης δεν ευθύνονται αν δεν βρείτε
κάτι να σας αρέσει.

8. Επιστροφές ρούχων δεν πραγματοποιούνται.

9. Οι διοργανωτές σε καμία περίπτωση ΔΕΝ θα επέμβουν σε τυχόν διαφωνίες για τα ίδια αντικείμενα.
(Στρίψτε κέρμα η παίξτε πέτρα ψαλίδι χαρτί. Εμείς ανευθυνό-
μαστε.)

10. Παρακαλούμε για εξοικονόμηση χώρου και χρόνου και για πιο γρήγορη και καλύτερη εξυπηρέτησή σας, να μας φέρνετε τα ρούχα με κρεμάστρες, όποτε και εάν αυτό είναι δυνατό.

Σας περιμένουμε όλους το Σάββατο 15.00-00.00 και την Κυριακή 13.00-00.00 να ανταλλάξουμε ρούχα και διασκεδάσουμε!!!

Δευτέρα 24 Μαΐου 2010

HAIR STYLING!!!

Τα αξεσουάρ στα μαλλιά έχουν γίνει μόδα και προσθέτουν στο στυλ!!! Σημαντικό είναι βέβαια να συνδυάζεται κατάλληλα το χτένισμα και γενικότερα το hair-look με το υπόλοιπο outfit!!!


Τι προτείνουν οι μετρ του χώρου;;; Δείτε παρακάτω!!!


Dolce&Gabbana : Επιμελώς ατημέλητα σινιόν με πολλά χτενάκια, σε ρετρό ύφος. Μια τάση που χαρίζει ένα αριστοκρατικό και μποέμ αποτέλεσμα.
 

Marc Jacobs : Υπερμεγέθη φιόγκο στα μαλλιά που παραπέμπει στο look της Madonna προτείνει ο πιο εκκεντρικός Marc Jacobs

Marni : Η επιστροφή της μπαντάνας γύρω από τα μαλλιά είναι γεγονός. Οι μπαντάνες φοριούνται πλέον δύο –δύο. Κάντε πρωτότυπους συνδυασμούς χρωμάτων, υφασμάτων και σχεδίων

Τέλος οι πλεκτές κορδέλες είναι ιδιαίτερα must αυτή την καλοκαιρινή σαιζόν, φοριούνται σε διάφορα χρώματα σαν στεφάνι είτε με μαλλιά πιασμένα κότσο είτε αφημένα κάτω.

Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

2ο SWISHING PARTY 29-30 ΜΑΪΟΥ!!!

Το επόμενο Swishing Party θα γίνει στα πλαίσια του 1ου Re:chic Bazaar στις 29 και 30 Μαΐου στο Art House! Σύντομα θα σας ενημερώσουμε για τις ώρες και τις αλλαγές που θα γίνουν στους κανονισμούς, δεδομένου ότι αυτή τη φορά δεν θα είμαστε μόνοι μας!!!


Σας περιμένουμε όλους σε ένα 2ήμερο εκκεντρικό bazaar με vintage και retro ρούχα και αξεσουάρ, χειροποίητα κοσμήματα και σανδάλια, κατασκευές και είδη διακόσμησης από ανακυκλώσιμα υλικά, βιβλία,μπλουζάκια και τσάντες ζωγραφισμένα στο χέρι, εργαστήρια εκμάθησης νέων τεχνικών χρήσης ανακυκλωμένων υλικών μεταποίησης ρούχων και αντικειμένων αλλά και πολλά διαδραστικά events.


Η Restyle Team θα βρίσκεται εκεί και τις δύο μέρες για να διοργανώσει το 2ο Πάρτι Ανταλλαγής Ρούχων στα πλάισια της πρωτότυπης αυτής εκδήλωσης!


Αυτά, για να πάρετε μία πρώτη γεύση!!! Από Δευτέρα περισσότερες πληροφορίες για τους κανόνες και τον τρόπο διεξαγωγής του Swishing Party αλλά και όλης της εκδήλωσης!


Διαδώστε το!!!!

Τρίτη 18 Μαΐου 2010

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 2nd SWISHING PARTY!!!!!

Το 2o Swishing Party θα γίνει πιο σύντομα από ότι περιμέναμε!!! 
Μέσα στην εβδομάδα θα ανακοινωθούν οι απαραίτητες πληροφορίες. Ένα μόνο μπορώ να πω από τώρα...αυτή τη φορά δεν θα είμαστε μόνοι μας....!!!! 

Swap not Shop!!!

Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

VINTAGE!!!

Vintage clothing είναι οτιδήποτε κατασκευάστηκε από το 1990 και πίσω, δηλαδή έχει τουλάχιστον 20 χρόνια ζωής. Τα περισσότερα vintage κομμάτια είναι second hand, για αυτό το λόγο τις περισσότερες φορές είναι μοναδικά, αλλά υπάρχουν και πολλά που έχουν μείνει αφόρετα από τα ράφια κάποιου παλιού εργοστασίου – τα λεγόμενα dead stock.  Retro είναι οτιδήποτε μιμείται το στυλ μιας περασμένης δεκαετίας, αλλά κατασκευάζεται τώρα.

Ο λόγος που το vintage clothing είναι τόσο δημοφιλές στο εξωτερικό είναι ότι σε κάνει ξεχωριστό. Είναι σχεδόν απίθανο να βρεις κάποιον που να φοράει το ίδιο και προσδίδει ένα ιδιαίτερο στυλ. Αυτό βέβαια δεν συμβαίνει με το retro. Retro φορέματα π.χ. στην Αγγλία βρίσκεις με το τσουβάλι και φυσικά είναι όλα, αν όχι ίδια, παρόμοια.

 Στη Θεσσαλονίκη μπορείτε να βρείτε Vintage στο κατάστημα Wear Vintage στο κέντρο, που έχει και Online Store : http://www.wearvintage.gr. 

Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

SHOPPING IN LONDON - PART 2

Κάποια επιπλέον ωραία μέρη που αξίζει να επισκεφθεί κάποιος αν θέλει να πάει για ψώνια στο Λονδίνο...

6. Dover Street Market μοναδικά στημένο μαγαζί με 4 ορόφους και πρωτότυπη διακόσμηση, έχει κυρίως Comme des Garcons αλλά και πράγματα άλλων σχεδιαστών όπως παπούτσια Lanvin. Υπέροχο, αλλά αρκετά ακριβό.

7. Harrods (στάση Knightsbridge) το κλασσικό πολυκατάστημα γνωστό σε όλους για το μέγεθός του και τα ακριβά αλλά ωραία πράγματα.

8. Selfridges & Co άλλο ένα πολυκατάστημα που βρίσκεται στην 400 Oxford Street. Γνωστές εταιρείες, ακριβοί σχεδιαστές, όμορφο περιβάλλον.

9. Lilly Whites (Picadilly Circus) πολυώροφο κατάστημα αθλητικών ειδών με πάρα πολύ καλές τιμές και εκπτώσεις της τάξεως του 70% όλο τον χρόνο.

10. Camden Market. Έχει κάθε Κυριακή το γνωστό του παζάρι, όπου μπορείτε πραγματικά να ανακαλύψετε θησαυρούς από όλο τον κόσμο. Κοσμήματα φτιαγμένα από ξύλο, second hand και vintage, ρούχα, τσάντες, παπούτσια, βινύλια, gadgets, αλλά και φαγητό από την Κύπρο μέχρι τη Νότιο Αμερική. Καθημερινές θα βρείτε το Camden Market με λιγότερα μαγαζιά ανοιχτά, όμως σίγουρα θα είναι πιο εύκολο για βόλτα λόγω του ότι δεν θα έχει τον συνωστισμό της Κυριακής.

Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

SHOPPING IN LONDON - PART 1

Κάποια από τα πιο must μέρη που πρέπει να επισκεφτεί κάποιος που θέλει να ψωνίσει στο Λονδίνο. Μερικά από αυτά είναι αρκετά εμπορικά, άλλα πάλι όχι. Εγώ προτιμώ να πηγαίνω σε κεντρικούς δρόμους να κάνω μία πρώτη έρευνα και έπειτα χώνομαι σε στενά. Εκεί πετυχαίνω αρκετές φορές μοναδικά και πιο ιδιαίτερα καταστήματα με ρούχα και αξεσουάρ που κάνουν τη διαφορά.

1. Oxford Street και Regency Street, δύο από τους πιο εμπορικούς δρόμους του Λονδίνου με πάρα πολλά μαγαζιά. Μερικά από τα ονόματα που θα βρείτε εκεί είναι Gap, Top Shop, Urban Outfitters (εξαιρετικό), Apple Store, Desigual και πάρα πολλά άλλα.

2. Liberty, (Regency 210-220) Ένα υπέροχο ξύλινο κτίριο που μπορείς κανείς να βρει ρούχα, παπούτσια, αξεσουάρ, είδη σπιτιού, κολόνιες και είδη ραπτικής (κλωστές, βελόνες, υφάσματα). Έχει μόνο κομμάτια σχεδιαστών και γνωστών εταιρειών και δυστυχώς οι τιμές είναι ανεβασμένες.

3. Carnaby Street (κάτω από την Oxford, παράλληλη με την Regency). Εκτός από γνωστές εταιρείες (Lee, Pepe Jeans, G-Star, Diesel, Fornarina, Miss Sixty, Puma, Vans, Eastpack), έχει διάφορα άλλα μαγαζιά με ρούχα και παπούτσια, επίσης θα βρείτε ωραία μαγαζάκια στα στενά γύρω από τον πεζόδρομο.

4. Anthropologie (Kings Road). Εξαιρετικό κατάστημα που έχει κομμάτια που δεν βρίσκεις αλλού σε λογικές τιμές από 60-150 λίρες, χαλαρωτική μουσική και ένα σιντριβάνι και εκτός από ρούχα είχε και είδη σπιτιού.

5. Στην Old Bond Street βρίσκονται μαγαζιά των μεγάλων οίκων (Gucci, Prada, Channel, Alexanter Mc Queen και πολλοί άλλοι). Έχει επίσης πολύ ακριβά κοσμηματοπωλεία. Εντυπωσιακές βιτρίνες και απλησίαστες τιμές.

  

Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

Ατάκες διασήμων για την μόδα!

Κατά καιρούς όλοι έχουν κάτι έξυπνο να πουν!
Παρακάτω οι ατάκες των διασήμων που έμειναν στην ιστορία:


Fashions fade, style is eternal.
Yves Saint Laurent

If you are not in fashion, you are nobody.
Lord Chesterfield


Elegance is a question of personality, more than one's clothing.
Jean-Paul Gaultier


I dress for the image. Not for myself, not for the public, not for fashion, not for men.
Marlene Dietrich

Women dress alike all over the world: they dress to be annoying to other women.
Elsa Schiaparelli

When in doubt, wear red.

Bill Blass

The difference between style and fashion is quality.
Giorgio Armani

Fashion is as profound and critical a part of the social life of man as sex, and is made up of the same ambivalent mixture of irresistible urges and inevitable taboos.
Rene Konig

They think him the best dressed man, whose dress is so fit for his use that you cannot notice or remember to describe it.
Ralph Waldo Emerson

I don't design clothes. I design dreams.
Ralph Lauren

Clothes make the man. Naked people have little or no influence on society.
Mark Twain

The goal I seek is to have people refine their style through my clothing without having them become victims of fashion.
Giorgio Armani

Every generation laughs at the old fashions, but follows religiously the new.
Henry David Thoreau

There are a lot of gay people in fashion, but it's not as if every gay person is a great creator.
Calvin Klein

Fashion is what you adopt when you don't know who you are.
Quentin Crisp
A fashion is merely a form of ugliness so unbearable that we are compelled to alter it every six months.
Oscar Wilde

Art produces ugly things which frequently become beautiful with time. Fashion, on the other hand, produces beautiful things which always become ugly with time.
Jean Cocteau
So soon as a fashion is universal, it is out of date.
Marie Von Ebner-Eschenbach