Κυριακή 28 Μαρτίου 2010

THE MUST FASHION ITEMS- VOLUME 4 Η ΚΑΜΠΑΡΝΤΙΝΑ

Η ΚΑΜΠΑΡΝΤΙΝΑ

Ακόμα ένα κλασσικό κομμάτι που δεν βγαίνει ποτέ εκτός μόδας. Σίγουρα έχει τα πάνω της και τα κάτω της, αλλά κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι είναι ένα διαχρονικό κομμάτι. Μπορείς να τη βάλεις για να πας στο περίπτερο, στο γραφείο, σε επαγγελματικά ραντεβού και φυσικά σε μία έξοδα το βράδυ.

Πρωτοεμφανίστηκε την περίοδο του Α’ Παγκοσμίου πολέμου και τη φορούσαν οι βετεράνοι στρατιώτες. Παράλληλα άρχισε να χρησιμοποιείται στο σινεμά, γιατί οι ευρύχωρες τσέπες της και η άνετη φόρμας της την κατέστησε ιδανικό ένδυμα για τις ταινίες κατασκοπείας. Από τη δεκαετία του 1940 είδαμε να φοριέται σε διάφορα σχέδια, στυλ και μήκη, να φοριέται από άντρες και γυναίκες σε μεγάλες παραγωγές του κινηματογράφου(1942 Καζαμπλάνκα, 1954 η Σαμπρίνα, 1961 Breakfast at Tiffany’s ) μέχρι και το 2000 στην δερμάτινη εκδοχή της(1999 Matrix).

Την δημιουργία της καμπαρντίνας την οφείλουμε στο γνωστό και μη εξαιρετέο Tomas Burberry (1835-1926). Φοριέται ελαφρώς τσαλακωμένη και με τη ζώνη δεμένη στη μέση. Ωραίο επίσης είναι η ζώνη να δένεται πίσω με την καμπαρντίνα ανοιχτή μπροστά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου