Η Hepburn ξεκίνησε έχοντας μικρούς ρόλους σε έργα και αργότερα σε επιθεωρήσεις. Το 1932 κερδίζει το πρώτο μεγάλο της ρόλο εντυπωσιάζοντας με τις φυσικές της ικανότητες. Η καριέρα της άρχισε να εκτοξεύται δίπλα σε δυνατά ονόματα. Έπαιξε σε θέατρο και κινηματογράφο, κάνοντας μεγάλες επιτυχίες και μεγάλες αποτυχίες (το 1938, ψηφίστηκε μαζί με κάποιους άλλους "δηλητήριο των ταμείων" σε μια ψηφοφορία από κινηματογραφικούς διευθυντές και ιδιοκτήτες. Με το θεατρικό «Κοινωνικά Σκάνδαλα» που έπειτα έγινε ταινία η καριέρα αναζωογονήθηκε σχεδόν σε μία νύχτα. Μία από τις καλύτερες ερμηνείες της Χέπμπορν ήταν ο ρόλος της στη Βασίλισσα της Αφρικής (The African Queen,1951), για την οποία έλαβε την πέμπτη υποψηφιότητά της για Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου, χάνοντας από τη Βίβιαν Λι από το Λεωφορείο ο Πόθος. Έπειτα ακολούθησαν πολλές υποψηφιότητες και βραβεία τηλεοπτικές παραγωγές και ταινίες.
Κάτι που έχει κάνει τη Χεπμπορν ιδιαίτερα αγαπητή σήμερα-το ασυμβίβαστο, ευθύ, "αντι-χόλιγουντ" ύφος της- την έκανε αρκετά αντιπαθητική εκείνο τον καιρό. Ελευθερόστομη και πνευματική με μια καυστική γλώσσα, αψήφησε τα στερεότυπα της "ξανθιάς σεξοβόμβας" της εποχής ,προτιμώντας να φορά ταγιέρ με παντελόνια και περιφρονώντας το μακιγιάζ. Γεγονός είναι ότι επηρέασε πολλές γυναίκες να τη μιμηθούν και να φορέσουν παντελόνια. Ήταν, επίσης, γνωστό πως είχε μια ιδιότυπη σχέση με τον τύπο, απορρίπτοντας τις περισσότερες συνεντεύξεις που δε βοηθούσαν την προβολή της στο κοινό.
Οι επικρίσεις της για άλλες σταρ πρόσθεταν στην αντιπάθεια του κόσμου που ίδια προκαλούσε. Οι ευθαρσείς δηλώσεις της εναντίον άλλων πρωταγωνιστριών της εποχής, όπως η Τζίντζερ Ρότζερς, προσέβαλαν πολλούς και συνέβαλαν στο να κηλιδωθεί η δημόσια εικόνα της. Η Χέπμπορν ήταν κάποιες φορές ευέξαπτη ακόμα και με τους θαυμαστές της, αν και υποχωρούσε όσο μεγάλωνε, στην αρχή της καριέρας της αρνιόταν να ικανοποιήσει τα αιτήματα των θαυμαστών της να τους υπογράψει αυτόγραφα.
Στην ερωτική της ζωή την πιο μεγάλη θέση την κατέχει ο Σπένσερ Τρέισι. Γνωρίστηκαν στα γυρίσματα της ταινίας Η Γυναίκα της Χρονιάς (Woman of the Year,1942), και αποτελέσαν ένα από τα πιο πολυσυζητημένα ειδύλλια του Hollywood!!! Ήταν ζευγάρι για δεκαετίες αλλά δε ζούσαν κανονικά μαζί μέχρι τα τελευταία χρόνια της ζωής του Τρέισι. Ο Τρέισι ήταν παντρεμένος με τη Λουίζ Τρέντουελ από το 1923 και παρέμεινε παντρεμένος μαζί της μέχρι το θάνατό του. Η σχέση τους γενικά ήταν περίπλοκη και υπήρχαν συχνές περίοδοι που το ζευγάρι βρισκόταν σε διάσταση. Η Χέπμπορν είχε αρκετούς ερωτικούς δεσμούς πριν τον Τρέισι, ωστόσο φαίνεται πως ήταν η πραγματική της αγάπη.
Το 1999, το Αμερικάνικο Ινστιτούτο Κινηματογράφου την αξιολόγησε ως μια από τις καλύτερες ηθοποιούς όλων των εποχών. Στις 19 Ιουνίου 2003 η Χέπμπορν πέθανε από φυσικά αίτια στην οικογενειακή κατοικία των Χέπμπορν στην πόλη Old Saybrook του Κονέκτικατ. Προς τιμήν της εκτεταμένης θεατρικής προσφοράς της, τα φώτα του Μπρόντγουεϊ χαμήλωσαν για ώρα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου