Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

EGO - ΜΙΑ ΝΕΑ ΤΑΣΗ ΜΟΔΑΣ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ!!!

Η τελευταία...εφεύρεση στους κύκλους της μόδας στην Ιταλία αφορά μια νέα κίνηση με την ονομασία Ego (Ecologico Guardaroba Organizzato), δηλαδή Οργανωμένη Οικολογική Γκαρνταρόμπα. Με 40 ευρώ το μήνα, η EGO προσφέρει στα μέλη της την επιλογή επτά νέων ρούχων την εβδομάδα.

Όταν περάσει το διάστημα των επτά ημερών, οι πελάτες απλώς επιστρέφουν τα ρούχα και παίρνουν επτά νέα κομμάτια. Η EGO αναλαμβάνει να τα καθαρίσει και στη συνέχεια τα παραδίδει σε άλλον πελάτη. Εάν κάποιος θέλει να αποκτήσει ένα ρούχο μπορεί να το αγοράσει στο τέλος της σεζόν στη συμβολική τιμή των 10 ευρώ. "Δε χρειάζεται να πλύνεις ή να σιδερώσεις τα ρούχα και πάντα έχεις κάτι καινούργιο να φορέσεις", δήλωσε ενθουσιασμένος ένας πελάτης. Αυτήν την στιγμή η EGO λειτουργεί μόνο στο Μιλάνο και την Μπρέσια. Πηγή : http://www.ellinikifoni.gr/

Ίσως κάποια στιγμή κάτι τέτοιο να συμβεί και στην Ελλάδα. Πάντως γεγονός είναι πως συνεχώς ανακαλύπτονται εναλλακτικοί και πιο οικονομικοί τρόποι αγοράς ρούχων και αντικειμένων. Απόδειξή αυτού είναι η εξάπλωση των swishing party, η κίνηση Ego αλλά και το πρωτοποριακό site http://www.xariseto.gr/ , όπου ο καθένας μπορεί να πάρει αντικείμενα δωρεάν αρκεί να δώσει και αυτός κάτι. Στόχος του site είναι να μειώσει τον όγκο των χρήσιμων αντικειμένων που πετιούνται στις χωματερές. Κινήσεις που προσπαθούν να αλλάξουν τη νοοτροπία και να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου