Τρίτη 13 Απριλίου 2010

STYLE ICON - MADONNA

Η Madonna Louise Ciccone (16 Αυγούστου, 1958) είναι μία Αμερικανίδα τραγουδίστρια, στιχουργός, μουσικός, παραγωγός, χορεύτρια, ηθοποιός και συγγραφέας. Συνήθως αναφέρεται ως η "Βασίλισσα της Ποπ", "Madge (Ματζ)", "Material Girl ". Είναι γνωστή για τα πρωτοπωριακά μουσικά της video, καθώς και την χρήση πολιτικών, θρησκευτικών και σεξουαλικών συμβόλων στην δουλειά της...


Το 2000, το Βιβλίο Ρεκόρ Γκίνες αναγνώρισε τη Madonna ως την πιο επιτυχημένη τραγουδίστρια όλων των εποχών, με πωλήσεις περίπου 130 εκατομμυρίων δίσκων και 50 εκατομμυρίων single. Με πολλά άλμπουμ, video clip και παγκόσμιες περιοδείες στο ενεργητικότης η Madonna αποτέλεσε εκτός από μουσικό είδωλο και fashion icon, αφού δημιούργησε ένα δίκο της προσωπικό στυλ, το οποίο πολλοί αντέγραψαν!!!

Όλα τα κορίτσια τη δεκαετία του 80 προσπαθούν να μιμηθούν το ντύσιμο της, cropped μπλουζάκια, δαντέλα, φούστες κοντές πάνω από κάπρι παντελόνια, κομμένα γάντια από δίχτυ, γόβες, έντονα χρώματα και μεγάλα αξεσουάρ. Η εικόνα των 80’s σε όλες τις εκδοχές. Ακόμα και τα μαλλιά είχαν διαφορετικές αποχρώσεις και πολλά χρώματα. Με την πρώτη μεγάλη της επιτυχία το Like A Virgin (1984), προκαλεί έντονες αντιδράσεις, αφού εμφανίζεται στα MTV Video Music Awards πάνω σε μια γαμήλια τούρτα φορώντας ένα συνδυασμό κορσάζ/νυφικού, δαντελένιες μακριές κάλτσες, ζαρτιέρες και το τότε σήμα κατατεθέν της, την ζώνη "Boy Toy".
Το fan club της μεγάλωνε συνεχώς και η μία επιτυχία διαδεχόταν την άλλη. Δικαίως ονομάστηκε «Βασίλισσα της ποπ» και η μέχρι σήμερα πορεία της δείχνει να υποστηρίζει απόλυτα αυτόν τον τίτλο.

Η πιο πρόσφατη περιοδεία της Sticky & Sweet Tour(2008-2009) έσπασε το προηγούμενο ρεκορ που κατείχε η ίδια για την πιο κερδοφόρα περιοδεία απο γυναίκα καλλιτέχνη απο την προηγούμενη περιοδεία της The Confessions Tour κάνοντας έτσι την Sticky & Sweet Tour την πιο κερδοφόρα περιοδεία απο σόλο καλλιτέχνη (άνδρα και γυναίκα).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου